Balanslaşdırılmış səhər yeməyinin faydaları haqqında hər kəs bilir: o, yağları, zülalları, karbohidratları, həmçinin lifi birləşdirməlidir. Yalnız bundan sonra ilk yemək sağlam hesab oluna bilər, sizə enerji verir və bütün gün üçün düzgün əhval-ruhiyyə bəxş edir.

Bununla belə, elə qidalar var ki, biz onları sağlam hesab edirik, lakin siz onları acqarına yeməməlisiniz, əks halda əsl həzm iflici keçirəcəksiniz, Çiy tərəvəzlər qaynadılmış və ya qızardılmış tərəvəzlərdən daha sağlamdır: onların tərkibində çoxlu vitaminlər, minerallar və lif var. Lakin onları səhər yeməyində yemək tövsiyə edilmir. Mədəniz sözün əsl mənasında üsyan edəcək, çünki çiy tərəvəzləri həzm etmək üçün çox səy göstərəcək. Nəticədə, acqarına bir pomidor və ya xiyar yeyirsinizsə, işə gələnə qədər asanlıqla şişkinlik və köp ilə nəticələnə bilərsiniz.

Qatıq əsl səhər yeməyi tələsidir. Axı, qatıqda çoxlu faydalı laktik turşu bakteriyaları var. Bəli doğrudur. Problem ondadır ki, onlar boş bir mədədə çox zəif həzm olunur. Mədə turşusu bağırsaqlarınıza çatmadan yaxşı olan hər şeyi sadəcə öldürür.

Banan B6 vitamini və manqanın əla mənbəyidir, ürəyə kömək edir və bədəndən artıq duzu çıxarır. Banan bədəni vacib qidalarla təmin edir, lakin ən yaxşısı onları acqarına yeməməkdir.

Tərkibində qlükoza olan digər qidalar kimi, banan da qan şəkərinin səviyyəsini sürətlə artırır.

Portağal şirəsi əla qida mənbəyidir. Ancaq boş bir mədədə deyil. Sitrus meyvələrində olan turşu xoşagəlməz ürək yanmasına səbəb ola bilər.

Leyla