
Kişmiş həm dadlı, həm də qida dəyəri yüksək olan quru meyvələrdən biridir. Onun müntəzəm istifadəsi bir çox sağlamlıq faydası verir.
Foodinfo.az balığın faydalarını təqdim edir:
– Təbii şəkərlərlə (qlükoza, fruktoza) zəngindir, yorğunluğu azaldır.
– Qansızlıq (anemiya) riskini azaldır.
– Liflə zəngin olduğu üçün qəbizliyin qarşısını alır.
– Antioksidantlar sayəsində orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur.
– Kalsium və bor tərkibli olduğundan sümükləri gücləndirir.
– Kaliumla zəngindir, təzyiqi tarazlaşdırmağa kömək edir.
– Tərkibindəki xüsusi turşular bakteriyaların çoxalmasını azalda bilər.
– Antioksidantları qocalmanı ləngidir, dərini gümrah göstərir.
Kişmiş çox kalorili və şəkərli olduğundan, həddindən artıq yemək kökəlmə və qan şəkərinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Xüsusilə şəkərli diabeti olanlar diqqətli olmalıdır.