Qidalanma və terapiya sahəsində mütəxəssis, SM-Clinic klinikasından Elena Tixomirova, İzvestiyaya sağlamlıq üçün böyük faydalar gətirən və soyuq mövsümdə qidalanmaya əla əlavə ola biləcək üç payız tərəvəzini açıqlayıb.

Bu siyahıda birinci yerdə balqabaqdır. Bu tərəvəz hormon istehsalında, sağlam immunitet sisteminin və görmə qabiliyyətinin qorunmasında mühüm rol oynayan A vitamini ilə zəngindir. Balqabağın kalorili məzmunu aşağıdır, 100 q-da cəmi 22 kalori var, bu da çəkisini izləyənlər üçün əla seçimdir. Ekspert qeyd edib ki, balqabaq mədə-bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyən liflə də zəngindir.

Növbəti sağlam tərəvəz çuğundurdur. Tərkibində sərbəst radikallarla mübarizə aparan və yaşlanma prosesini yavaşlatan antosiyaninlər var. Çuğundurun karbohidratlarda yüksək olduğuna inansa da, əslində onlar azdır.

Sağlam payız tərəvəzləri siyahısında üçüncü yeri ağ kələm tutur. C vitamini və qadınlarda döş xərçənginin qarşısını almağa kömək edən maddələrlə zənginləşdirilmişdir. Tixomirova əlavə edib ki, kələmin tərkibində U vitamini də var ki, bu da selikli qişanın sağalmasına kömək edir və qastrit və mədə xoralarının qarşısının alınmasında istifadə edilə bilər.