Dietoloq Andrey Lısenkovun fikrincə, qırmızı qızılbalıq kürüsünün dadını nə qədər bəyənsəniz də, istəklərinizə tabe olmamalısınız - çox və ürəkdən yeyin. Axı bu, gözlənilmədən pis bitə bilər.

Kürüdə çoxlu faydalı maddələr, zülal, duz və kalori var. Buna görə də, təkcə həddindən artıq yemək deyil, həm də qida allergiyası almaq asandır. Və ən pis halda, bir şəxs (xüsusilə uşaqlar) zəhərlənmə üçün xarakterik olan ürəkbulanma və qusma ilə qarşılaşa bilər, ekspert vurğulayır.

Həm də həddindən artıq yemək vəd etdiyi problemlər arasında hipertansiyon və ödem var. Bunun üçün məhsulun tərkibindəki duz günahkardır.

Diyetoloq qırmızı kürü istehlakını gündə 20-25 qrama qədər məhdudlaşdırmağı tövsiyə edir. Daha hər hansı bir şeyin sağlamlığınıza zərərli olacağına zəmanət verilir və rəqəm 9, məhsulun yüksək kalorili məzmununu xatırlayırsınız.

Və daha bir şərt: qırmızı kürü acqarına yeyilməməli, digər yağlı qidalarla - qızardılmış ət, balıq, qızılı-qəhvəyi pendir qabığı olan yeməklər və s. ilə birləşdirilməməlidir.