Kətan toxumu hər səhər bir çay qaşığı yeyirsinizsə, özlüyündə sağlamdır. Onların tərkibində: mədə-bağırsaq traktının keyfiyyəti üçün zəruri olan lif, beyin funksiyasını və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdıran omeqa-3 turşuları, antioksidantlar, linoleik turşu və bir çox digər faydalı qidalar var. Bütün bunlar məhsulu ürək-damar xəstəliklərinin, iltihabların, insultların, qocalıq demanslarının, qan və qaraciyər xəstəliklərinin qarşısının alınması üçün əvəzolunmaz edir.

Ancaq insan kətan toxumu sıyığı yeməyə başlasa, sağlamlıq üçün daha çox fayda əldə edəcək.

Lakin həftədə 3 dəfədən çox kətan toxumu sıyığı yeməyi məsləhət görülmür. Bədənin maksimum fayda əldə etməsi üçün onu digər sıyıqlarla - yulaf əzməsi, düyü, qarabaşaq yarması ilə əvəz etmək lazımdır.

Nurlan