Arıqlamaq üçün çörəkdən deyil, bişmiş məhsullardan imtina etmək lazımdır, çünki una əlavə olaraq, onlar adətən artıq yağ ehtiva edirlər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə “Moskva 24” telekanalına dietoloq, tibb elmləri namizədi Yuliya Çexonina məlumat verib.

Yalnız kəskin mərhələdə həzm sisteminin xəstəlikləri olan insanlar özlərini çörəklə məhdudlaşdırmalıdırlar. Mütəxəssis onlara yüksək dərəcəli undan hazırlanmış qurudulmuş ağ çörək yeməyi məsləhət görüb.

Çörəyin kalorililiyi, bir qayda olaraq, çörəkdən daha yüksəkdir. Kimsə onların köməyi ilə qəbul etdiyi kalorilərin sayını azaltmağa və arıqlamağa ümid edirsə, düzgün hesablamaya və səhvə yol verə bilər

Toxumlara və quru meyvələrə gəldikdə, onlar yalnız lif, vitamin və minerallar deyil, həm də əlavə kalorilər əlavə edirlər. Odur ki, arıqlamaq məqsədiniz varsa, adi çörəyə üstünlük verməlisiniz.

Yeri gəlmişkən, həkim qara çörəyin həmişə ağ çörəkdən daha faydalı olması barədə mifi dağıtdı. Onun sözlərinə görə, una diqqət etmək lazımdır. Soyulmuş faydalı maddələr baxımından üstünlüyə sahib olacaq.

Nurlan