Yaddaşı gücləndirmək üçün təbii qidalardan istifadə etmək lazımdır. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, yaddaş insanlara keçmişdə öyrəndikləri məlumatları yadda saxlamağa, yeni məlumatları öyrənməyə və həyatlarını davam etdirməyə kömək edən mühüm zehni funksiyadır.

Yaddaşın itirilməsi və ya zəifləməsi narahatlıq doğuran vəziyyətlərə səbəb olur. Daha sonrakı yaşlarda unutqanlıq alzheimer və demans kimi xəstəliklərə səbəb olur. Erkən yaşlarda belə görünən unutqanlıq gündəlik həyatı çətinləşdirir. Yaddaşı güclü saxlamaq üçün zehni məşqlər və qidalanma böyük əhəmiyyət kəsb edir. Yaddaşı qoruyan qidalardan istifadə beyin loblarını bərpa etməyə kömək edir.

Unutqanlıq yaşayanlar müntəzəm olaraq kök suyu içməklə yaddaşlarını gücləndirə bilərlər. Kökdə olan beta-karoten də idrak funksiyasını yaxşılaşdırır və yaşa bağlı yaddaş problemləri və demans riskini azaldır. Zəkanın inkişafına kömək edən kök suyu zehni iti saxlayır.

Kök suyuna 1 damcı yağ əlavə etmək onu daha da faydalı edir.