Turşu kələm C vitamini və faydalı bakteriyalarla zəngindir. Fermentasiya nəticəsində kələm limon və portağalda olmayan qədər C vitamini istehsal edir. Üstəlik, o, kələmdən yaxşı əmilir. Bunun sayəsində duzlu kələm soyuq mövsümdən əvvəl və soyuq mövsümdə immunitet sistemini gücləndirməyin bəlkə də ən yaxşı yolu hesab olunur.  

Ancaq C vitamini ilə yanaşı, duzlu kələmdə mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətinə son dərəcə faydalı təsir göstərən bir çox faydalı bakteriyalar da var.

Laktik turşu və bakteriyalar bağırsaqları sözün əsl mənasında sağaldır, funksiyasını bərpa edir. Yalnız iki həftəlik "pəhriz" nəticəsində qəbizlik, meteorizm və disbioz kimi problemlərlə vidalaşa bilərsiniz. Turşu kələm yemək hemoroid əlamətlərini azaltmağa kömək etdiyi hallar var.

Məhsulun başqa bir xüsusiyyəti bədəni tullantılardan və toksinlərdən təmizləməkdir. Bu, turşu olmadan belə kələmdə bol olan lifin əsas üstünlüyüdür. Turş şəklində isə müsbət xüsusiyyətlər ikiqat olur.

Leyla