Əgər bu günə qədər dodaq, göz, qaş kimi makiyaj qələmlərinizi yontmaq problemi ilə üzləşirdinizsə və yaxşı çəkilmirdilərsə və ya daim qırılırdılarsa, aşağıdakı üsul sizə kömək edəcəkdir.

Foodinfo.az-ın bu yazısında göz qələminizin, qaş qələminizin ucunu qırmadan asanlıqla yontma üsulunu oxuyacaqsınız.

 Makiyaj qələmlərinin özəyi adətən yumşaq və yağlı olduğu üçün asanlıqla xarab olur və qırılır. Qələmin özəyini daha davamlı etmək və onları itiləyəndə daha az qırmaq lazımdır.

Kosmetik qələmləri təraş etmək üçün təraşdan əvvəl ən azı 1-2 saat dondurucuya qoysanız, onların içindəki piylər bağlanar, yumşaq vəziyyətdən çıxar və siz qələmi daha asan itiləyə bilərsiniz.

Beləliklə, qələminizin özəyi itilənərkən qırılmayacaq, daha uyğun və kəskin forma alacaq. 

Qeyd: karandaşlarınızı hər zaman soyuducuda saxlamaq daha yaxşıdır ki, daha asan itilənsin və daha uzun müddətli olsun.