Son illərdə qara şokoladın beyin sağlamlığına təsiri elm dünyasında maraq mərkəzinə çevrilib. Foodinfo.az bildirir ki, bu təbii şirniyyat sinir sistemini dəstəkləyən güclü antioksidantlarla zəngindir.

İraqlı kulinar və qida tədqiqatçısı Nawal Nasrallah‑dan “Delights from the Garden of Eden” kitabının müəllifi, “The New York Times”‑a verdiyi açıqlamada bildirib ki, “qara kakao flavonoidləri beyin dövranını artırır, diqqəti gücləndirir və xroniki yorğunluğu azaldır”  

O əlavə edib ki, “gündə 20–30 qram tünd şokolad sinir siqnallarını gücləndirə və yaddaş funksiyasını dəstəkləyə bilər” deyə o, sözügedən mediaya açıqlamasında vurğulayıb. Nawal şokoladın şəkərsiz, tərkibində ən az 70% kakao olan növlərinin seçilməsini tövsiyə edir. Mütəxəssis qeyd edib ki, bu şirniyyat həm əhval-ruhiyyəni yüksəldir, həm də antiinflamatuar təsir göstərir. Qara şokoladın tərkibindəki maqnezium sinir sistemi üçün vacib maddədir və stress reaksiyasını azaldır. Beyin üçün faydalı olan bu növ şirniyyat həmçinin ürək-damar sağlamlığını da dəstəkləyir.

Qidalanma mütəxəssisinə görə, balanslı qidalanma daxilində qara şokolad gündəlik enerji səviyyəsini stabilləşdirə bilər. Qeyd olunmalıdır ki, bu şirniyyat kofeinsiz və artıqlamış südlə zəngin deyil. Mütəxəssis həyat tərzinə uyğun şəkildə istehlak edildikdə, qara şokolad beyin üçün təbii “enerji güc stansiyası” rolunu oynayır.