Yumurtalı yeməklər adətən səhər yeməyi üçün verilir, lakin axşam yeməyi üçün hazırlana bilən variantlar var.

Bu, xüsusilə yay mövsümü üçün bir neçə əlavə funtdan xilas olmaq istəyənlər üçün doğrudur.

Yumurta və kələm yeməyi sadəcə qəlyanaltı yemək istəyənlər üçün əla seçimdir. Bu yemək ət və ya toyuq üçün müşayiət edilə bilər.

1. Kələm xırda-xırda doğranır və su ilə tökülür, sonra ocağın üstünə qoyulur və təxminən 5 dəqiqə zəif odda saxlanılır.

2. Bir qabda nişasta, yumurta, süd qarışdırılır. Nəticədə kütlə ədviyyatlarla ətirlənir.

3. Kələmi bir çörək qabına yaydırın, sonra yumurta qarışığı ilə tökün. Yemək folqa ilə örtülür və sobada 180 dərəcə 25 dəqiqə bişirilir.

Bundan sonra, folqa çıxarılır, lakin sobada 5 dəqiqə qalır.

Nərmin