Mədə sağlamlığını qorumaq üçün bəzi qidaların və vərdişlərin nəzarətsiz istifadəsi risklidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Vladimir Loginov Sports.kz-ə açıqlamasında mədədə turşuluğu artıran əsas amilləri açıqlayıb.
Ekspertin sözlərinə görə, çox yağlı qidalar, ədviyyatlı souslar, turş meyvələr və qazlı içkilər mədənin turşuluğunu yüksəldir və həzm sisteminə əlavə yük yaradır. Bu, qıcqırma, ağırlıq və hətta reflüks riskini artırır.
Loginov tövsiyə edir ki, ağır və ədviyyatlı yeməklər az miqdarda qəbul edilsin, əsas qidalar isə buxarda bişmiş və ya sobada hazırlanmış olsun. Həmçinin yeməkdən sonra su içmək və həzm prosesini yavaş-yavaş dəstəkləmək mədə sağlamlığını qorumağa kömək edir.






