Dietoloq-dietoloq İrina Mansurova bildirib ki, fermentləşdirilmiş süd məhsullarının tərkibində mədə-bağırsaq traktının düzgün işləməsi üçün faydalı maddələr var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis “Arquments and Facts” saytına müsahibəsində bildirib ki, fermentləşdirilmiş süd məhsullarının tərkibində çoxlu qiymətli amin turşuları, həmçinin doymuş yağ turşuları, laktik turşu bakteriyaları, maya, kalsium, maqnezium, kalium və müxtəlif vitaminlər var.
Belə sağlam məhsullar sırasında o, xama, kefir, qıcqırdılmış bişmiş süd, ayran, qatıq, qaymaq adlarını çəkib. Mansurova onlardan disbakterioz üçün istifadə etməyi məsləhət görüb.
Öz növbəsində, dietoloq Mixail Ginzburg "Moskva 24" ilə söhbətində moruqdan, böyürtkəndən zəncəfil əlavə edilmiş giləmeyvə meyvə içkilərinin trombozun inkişafının qarşısını almağa kömək edəcəyini söyləyib.
O, bu xəstəliyin qarşısını almaq üçün yaşıl çay və kakao içməyi də tövsiyə edib.

Leyla