
Çəkilmiş ət kotlet, frikadelka və digər yeməklərin əsasını təşkil edir. Hər ailənin uzun illərdən bəri öz resepti olur və onu dəyişmək istəmirlər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, lakin bir çox hallarda qarışığa xam yumurta əlavə olunur ki, bu, həqiqətən lazım deyil. Latviya aşpazı Lauris Alekseyev “Šefu gaidījāt” proqramında bildirib ki, qarışığa xam yumurta qatmaq düzgün deyil və digərlərinə də eyni tövsiyə olunur.
Aşpazın məsləhətinə görə, ət qarışığını daha yumşaq və dadlı etmək üçün onun yerinə südə batırılmış ağ çörək və ya süd və qaymaqla isladılmış çörək qırıntıları istifadə olunmalıdır.
Ət qarışığının dadını daha da yaxşılaşdırmaq istəyənlər üçün Lauris Alekseyev təklif edir ki, soğan əvvəlcə kərə yağı ilə qızardılmalı, sonra ət qarışığına əlavə edilməlidir. Bu üsul həm ətə zəngin dad qatır, həm də qarışığın toxumasını yumşaldır.
Bu sadə məsləhətlər qarışığı hazırlayarkən həm dadı artırır, həm də xam yumurtanın istifadəsindən yaranan riskləri aradan qaldırır.