Sağlamlıq eksperti və qidalanma üzrə məsləhətçi Lauren Lepley deyir ki, tərkibində probiyotiklər kimi tanınan faydalı bakteriyalar olan fermentləşdirilmiş qidalar iltihabı azaltmaqda, immunitet sistemini gücləndirməkdə və potensial olaraq xərçəngin qarşısını almaqda rol oynaya bilər.

Probiyotiklər bağırsaqda mikroorqanizmlərin sağlam balansını qorumaq üçün vacibdir ki, bu da ümumi sağlamlığa töhfə verir. Probiotiklə zəngin fermentləşdirilmiş qidalara misal olaraq qatıq, kefir, duzlu kələm, kimçi, miso, tempeh və kombuça daxildir.

Bu qidaları pəhrizinizə daxil etmək potensial xərçəngin qarşısının alınması da daxil olmaqla çoxsaylı sağlamlıq faydaları gətirə bilər. Bununla belə, qeyd etmək lazımdır ki, bütün fermentləşdirilmiş qidalar probiotik tərkibi baxımından eyni deyil. Fərqli markalar və qida növləri probiotik tərkibi baxımından fərqli ola bilər.

Leyla