Keyfiyyətli və dadlı qarpız seçmək üçün bir sıra qaydalara əməl etmək lazımdır.

Foodinfo.az bildirir ki, qarpız seçərkən bir neçə əlamətə diqqət yetirmək lazımdır.

Yaxşı qarpızın qabığında sarı ləkə olmalı, meyvənin quyruğu quru olmamalıdır.

Qurudursa, o qədər də yaxşı deyil, bu, qarpızın uzun müddət saxlanmasına işarədir.

Digər mühüm göstərici qarpızın görünüşüdür. Qabıq şəffaf, sərt, çuxurlu olmalıdır.

Əgər varsa, qarpız içəridə xarab olmağa başlayıb. Eyni şey qabıqda mümkün ponksiyonlara da aiddir.

Qarpızın qabığında çoxlu müxtəlif bakteriyalar toplanır. Odur ki, yeməzdən əvvəl mütləq yumaq lazımdır.

Nurlan