Pəhriz zamanı pendir seçərkən əsas məqsəd az yağlı, az kalorili və zülalla zəngin pendirlərə üstünlük verməkdir. 

Aşağıda pəhrizə uyğun olan ən yaxşı pendir növləri verilib:

1. Kəsmik (Lor pendiri)

– Aşağı kalorilidir

– Yağsız və ya az yağlı variantları mövcuddur – Zülal baxımından zəngindir

– Toxluğu uzun müddət qoruyur

– Səhər yeməyində, salatlarda və ya pəhriz şirniyyatlarında istifadə oluna bilər.

2. Mozzarella (az yağlı)

– Yumşaq, az duzlu və nisbətən az kalorilidir

– Kalsium və proteinlə zəngindir

– Xüsusilə az yağlı mozzarella pəhriz üçün daha uyğundur

3. Feta pendiri (az duzlu)

– Yunan pendiridir

– Orta kalorili, dadlı və doyurucudur

– Az miqdarda istifadə olunarsa, pəhrizdə yer ala bilər

– Mütləq az duzlu olan variantı seçilməlidir

4. Ricotta

– Yumşaq və yüngül pendirdir

– Az yağlı versiyası pəhrizdə uyğundur

– Proteinlə zəngindir

5. Parmesan (az miqdarda)

– Bərk pendir olduğu üçün kiçik miqdarı belə ləzzət verir

– Kalori və yağ baxımından nisbətən yüksək olsa da, az istifadə edildikdə uyğundur 

– Kalsiumla zəngindir

Yağlı, duzlu, bərk pendirlər (kaşar, rokfor, çedder və s.) pəhrizdə məhdud miqdarda olmalıdır. Pendiri çörəklə deyil, daha çox tərəvəz və zülal mənbələri ilə birgə yemək tövsiyə olunur.

Gün ərzində 30-50 qramdan artıq pendir qəbul etmək pəhrizi poza bilər.