
Dəniz məhsullarının düzgün saxlanmaması sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, qastroenteroloq, tibb elmləri namizədi Yekaterina Kaşux balıq, qarışqalar və molyuskların tərkibində hepatit A virusu ola biləcəyini bildirib. Onun sözlərinə görə, bu virus tez-tez adi bağırsaq infeksiyası kimi özünü göstərir, amma müalicə yanaşması tamamilə fərqlidir.
Mütəxəssis vurğulayıb ki, belə zəhərlənmənin əsas fəsadı orqanizmin susuz qalmasıdır və bu, ürək və sinir sistemi funksiyalarını poza bilər. Kaşux valideynlərə və böyüklərə tövsiyə edib ki, zəhərlənmə hallarında özbaşına müalicə etməsinlər və dərhal həkimə müraciət etsinlər.
Onun sözlərinə görə, vaxtında tibbi müdaxilə həyat üçün təhlükəli fəsadların qarşısını almağa kömək edir.