Həkimlər deyirlər ki, heç bir əks göstəriş yoxdursa, fermentləşdirilmiş süd məhsulları mütləq pəhrizinizdə olmalıdır. Bu məhsullar kalsiumla zəngindir, mədə-bağırsaq traktının düzgün işləməsi üçün də lazımdır, çünki faydalı bakteriyaları "qidalandırırlar".
Foodinfo.az Doctorpiter.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, kəsmik almazdan əvvəl yağ tərkibinə diqqət yetirin
Az yağlı kəsmiyin tam yağlı kəsmik kimi bir insan üçün faydalı olduğunu bilmək vacibdir.
Həm az yağlı, həm də müəyyən yağ faizi olan kəsmikdə faydalı mikro və makro elementlər var. Məsələn, sümüklərin, dırnaqların, dişlərin və sinir sisteminin sağlamlığından məsul olan fosfor mövcuddur.
Kəsmik seleniumun əla mənbəyidir, tiroid funksiyasında mühüm rol oynayan iz elementidir və həmçinin orqanizmdə oksidləşdirici stressin ümumi səviyyəsini azaldır.
Yağ tərkibinin müəyyən faizi olan kəsmik almaq daha yaxşıdır. Burada zövqünüzə diqqət yetirin. Məsələn, 2% və ya 5% yağ ehtiva edən bir məhsul mükəmməldir.