Müəyyən qidalanma qaydalarına riayət etməklə evdə və dərmansız qanın qatılığını azalda bilərsiniz.

Foodinfo.az qan durulaşdırıcı məhsulları təqdim edir:

Təzə soğan. Tərkibində yalnız qanı durulaşdıran deyil, həm də mövcud qan laxtalarını həll edən maddələr var. Çiy yemək daha yaxşıdır.

Nar. Kalium və antioksidantlarla zəngindir. Qan damarlarının vəziyyətini yaxşılaşdırır, onların divarlarını elastik edir və lövhələrin əmələ gəlməsinin qarşısını alır.

Sarımsaq. Güclü antioksidantdır. Mövcud lövhələri effektiv şəkildə həll edir və yenilərinin yaranmasının qarşısını alır. Kompozisiyaya pis xolesterolun təbii həllini stimullaşdıran fitonsidlər və üzvi turşular daxildir.

Zəncəfil. Acı dad kökdə zəncəfilin çox olması ilə əlaqədardır. Bu maddə qanın laxtalanmasını azalda bilər. Bunun sayəsində daha maye olur və qan laxtalanma riski azalır.

Leyla