Dietoloqlar qoz-fındığı yaxşı qəlyanaltı kimi tövsiyə edirlər. Onların tərkibində çoxlu protein və sağlam yağlar var, o cümlədən qanda xolesterinin səviyyəsini yaz qarı kimi əridir.

Təsadüfi deyil ki, idmançılar hər yerdə özləri ilə qoz-fındıq aparırlar. Onlarla enerji və qida maddələrini doldururlar. Ancaq bunu yalnız qaçışçılar və ya gimnastlar edə bilməz.

Badamın tərkibində çoxlu kalsium, maqnezium və kalium var. Onların sayəsində təkcə sümüklər deyil, ürək də qaydasında olacaq. Belə bir qəlyanaltı ilə insult və ya infarkt keçirmə təhlükəniz olmayacaq. Badam yemək fiziki cəhətdən çox işləməli olan insanlar üçün də faydalıdır.

Püstə tərkibində digər qoz-fındıqlardan daha çox kalium və K vitamini olan bitkidir. Yeri gəlmişkən, alimlər müəyyən ediblər ki, ürəyin əsas “qoruyucusu” sayılan kaliumun əsas mənbəyidir. Qoz omeqa-3 turşularının əla mənbəyidir. Onların sayəsində bütün bədən aydın və ahəngdar işləyir.

Nurlan