Səhər yeməyi günə enerjili başlamaq üçün vacib qidadır. Bir çox insan səhər yuxudan duranda səhər yeməyindən əvvəl ya qəhvə içir, ya da qatıq məhsulları qəbul edir. Bəziləri ac qarına nə yemək lazım olduğunu çox bilmir. Həzm sistemimizə təsir edəcək zərərli qidalardan mümkün qədər uzaq durmalıyıq. 

 Foodinfo.az səhər yeməyi süfrəsində heç vaxt olmaması lazım olan qidaları təqdim edir:

Pomidorun tərkibində C vitamini və bir çox digər faydalı maddələr var. Amma pomidorun tərkibində tannik turşusu olduğundan onları acqarına yemək olmaz. Bu turşu mədənizdə turşu miqdarının artmasına səbəb olacaq ki, bu da tez-tez ağrılı mədə problemlərinə səbəb ola bilər. Buna görə də əgər mədə problemləriniz varsa, bu cür turşulu qidalardan uzaq durmağa çalışın.

Bir çox insan günün istənilən vaxtında sərinləşdirici içkilər içməyi düzgün hesab edir. Ancaq bu tövsiyə edilmir. Başqa heç nə yemədən sərinləşdirici içkilər içdiyiniz zaman mədəniz kifayət qədər şişə bilər. Daha da pisi, mədədəki turşu səviyyəsini yüksəldə bilərsiniz. Bunun uzunmüddətli nəticəsi özofagus xərçəngidir. Eroziya mədənizdəki turşu səviyyəsi çox yüksək olduqda da baş verə bilər.

Səhər tezdən insanların çoxu səhər yeməyi süfrəsində gördükləri ilk şeyə əlini uzadıb ağzına qoyur və evdən tələsik çıxır. Qəlyanaltı etmək üçün ən pis şeylərdən biri yağlı un məmulatlarıdır. Onlar sizi daha doymuş hiss etdirsələr də, təəssüf ki, sağlamlığınız üçün çox pis seçimdir.

Ədviyyatlar yeməyinizin dadını və iyini daha dadlı edir. Ancaq səhər acqarına heç də yaxşı seçim deyil. Bunun səbəbi onlar asanlıqla mədə qıcıqlanmasına səbəb olur, sonradan kramplara və hətta asidik reaksiyalara çevrilir. Bununla asanlıqla göz problemləri ilə qarşılaşa bilərsiniz. Daha da pisi şirniyyatlar bədəninizdə turşu və qələvi balansı pozur. Bu səbəbdən şəkərli diabetiniz varsa və ya diabet inkişaf riskiniz varsa, şirniyyatlardan tamamilə uzaq durun. Qatıqda çoxlu laktik turşu bakteriyası var ki, sağlamlığa çoxlu faydaları var. Bununla belə, mədədəki turşu miqdarı sayəsində laktik turşu acqarına zərərsizləşdirilir. Bu, belə süd məhsullarında olan laktik turşu bakteriyalarını öldürür və daha çox turşuluğa səbəb olur. Bu səbəbdən qatıqınızı yaxşı yemək yedikdən bir və ya iki saat sonra yemək daha yaxşıdır.