Hemotest laboratoriyasının həkimi və eksperti Olqa Ulankina bizə ağ çayın hansı faydalı xüsusiyyətlərindən danışıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, o, “İzvestiya” qəzetinə müsahibəsində bildirib ki, hər bir çay növünün özünəməxsus istehsal xüsusiyyətləri və faydalı xüsusiyyətləri var. Məsələn, ağ çay gənc qönçələrdən və çay kolunun yenicə çiçəklənən yarpaqlarından hazırlanır. O, uzun müddətli fermentasiyaya məruz qalmır ki, hazır içki mülayim dadını saxlasın.

Onun sözlərinə görə, ağ çayda maksimum miqdarda vitamin və antioksidan var.

Ulankinanın qeyd etdiyi kimi, ağ çay qaynar su ilə deyil, temperaturu +50...+80 °C olan su ilə dəmlənməlidir, onda içki maksimum faydalı xüsusiyyətlərini saxlayacaq.

Nurlan