
Dietoloq, tibb elmləri namizədi Daria Rusakova kartof qızartmasının mədəaltı vəzi və qaraciyəri həddindən artıq yüklədiyini və uşaqların qidalanması üçün uyğun olmadığını bildirib. Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert 360.ru ilə söhbətində deyib: “Fast-foodun həddindən artıq kalorili tərkibi və tərkibindəki trans yağlar gələcəkdə qida ilə əlaqəli xəstəliklər və xərçəng riskinin artmasına səbəb olur”.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, fast food müəssisələrində istifadə olunan kartoflar allergiyaya səbəb olan qaralmaların qarşısını almaq üçün sulfitlərlə müalicə olunur.
Mütəxəssis uşağın pəhrizindən kartof kartofunu çıxarmağı və onu sobada bişmiş kartofla əvəz etməyi tövsiyə edib.