Bu qidaları ikinci dəfə qızdırmayın. Yenidən qızdırılanda az qala bu qidalar zəhərə çevrilir. İnsan sağlamlığına çox böyük təhlükələr yaratmış olur.

Sağlam və keyfiyyətli həyat sürmək üçün mütəmadi olaraq təmiz qidalardan istifadə etmək ən vacib məsələlərdən biridir. Balanslı və nizamlı bir həyat insanı hər mənada yaxşı hiss etməsinə səbəb olsa da, qidanın istehlak üsuluna da diqqət yetirmək çox vacibdir.

Bir çox insanlar qidanın saxlanması və ya istehlakı zamanı müxtəlif səhvlərə yol verirlər. Ən çox yayılmış səhvlərdən biri bəzi qidaların ikinci və hətta üçüncü dəfə qızdırılmasıdır.

Bəzi qidaların ikinci dəfə qızdırılmasının ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola biləcəyi tez-tez göz ardı edilir.

 Foodinfo.az qızdırıldıqda zəhərə çevrilən qidaları təqdim edir:

TOYUQ 

Toyuğu ikinci dəfə qızdırdıqda pis reaksiya verən protein komponentləri ortaya çıxa bilər ki, bu da müxtəlif sağlamlıq problemləri yaşamağınıza səbəb ola bilər.

YUMURTA 

Yumurta yenidən qızdırıldıqda zəhərli maddələr əmələ gətirir. Bu zəhərli maddələr orqanizmimiz üçün son dərəcə təhlükəli olan komponentlər sırasındadır. 

KƏRƏVİZ

GÖBƏLƏK

İSPANAQ