Xolesterin demək olar ki, bütün heyvan mənşəli piylərdə olur. Ət nə qədər yağlıdırsa, onun tərkibində bu maddə bir o qədər çox olur. Yağlı donuz ətində, bir qayda olaraq, yağlı mal və ya quzu ətindən həmişə daha çox yağ olur.

Pəhrizdə bu maddənin çox olması bədənimizdə pis xolesterinin səviyyəsinin artmasına səbəb olacaq. Bu, yaşla damarlarda aterosklerotik dəyişikliklərin inkişaf riskini artırır.

Diyetoloqun fikrincə, hinduşka ən az xolesterin ehtiva edir. Ən yağsız hinduşka götürə bilərsiniz. Bu, ən yaxşı ətdir. Praktik olaraq heç bir yağ yoxdur və buna görə də, demək olar ki, heç bir xolesterol olmayacaq.

Fakt budur ki, qırmızı ətin tərkibində bağırsaqlara zərər verən kimyəvi maddələr - nitrozaminlər var. Bu baxımdan, belə bir məhsulu həftədə bir dəfədən çox olmayaraq istifadə etmək tövsiyə olunur.

Leyla