
Tibb elmləri doktoru, dietoloq Marqarita Koroleva ədviyyatlı qidaların istifadəsinə əks göstərişlərdən danışıb. Foodinfo.az bildirir ki, İctimai Xəbər Xidməti ilə söhbətində ekspert qeyd edib ki, mədə-bağırsaq traktında problemlər - qastrit, eroziya, xoralar və bağırsaq selikli qişasının və yuxarı həzm orqanlarının bütövlüyünün digər pozuntuları olduqda belə qidalardan çəkinmək lazımdır.
Mütəxəssisin fikrincə, sağlam insanın qida rasionunda ədviyyatlı qidalar ola bilər, lakin onlar prioritet olmamalıdır.
Dietoloq əlavə etdi ki, ədviyyatlı qidaların tez-tez istehlakı hipersalivasiyaya və böyük miqdarda həzm fermentləri və şirələrin istehsalına səbəb ola bilər.