Vazkeçilməz ləzzətlərdən biri olan keçibuynuzu bəkməzi özünəməxsus dadı ilə yanaşı sağlamlığa müsbət təsirləri ilə də diqqət çəkir. Təbiətin müalicəvi hədiyyəsi adlandırılan bu bəkməz, tərkibindəki çoxlu vitamin, mineral və antioksidant tərkibi ilə qidalandırıcı xüsusiyyətə malikdir.

Bəs keçibuynuzu bəkməzinin faydaları nələrdir? 

Foodinfo.az keçibuynuzu bəkməzinin faydalarını təqdim edir:

1. Zəngin qida dəyəri: 

Keçibuynuzu bəkməzi yüksək dəmir, kalsium, kalium və fosfor tərkibi ilə tanınır. Bu xüsusiyyətləri sayəsində bədəni enerji ilə təmin edir, sümük sağlamlığını dəstəkləyir və qan dəyərlərinin tarazlaşmasına kömək edir.

2. Həzm sisteminin dostu: 

Lif tərkibi ilə həzm sistemini dəstəkləyən keçibuynuzu bəkməzi həzm problemi olanlar üçün faydalıdır. Həzm sisteminin nizamlı işləməsini təmin edərək qəbizlik kimi problemlərin aradan qaldırılmasına kömək edir.

3. Antioksidant anbarı: 

Antioksidantlar bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır. Tərkibindəki təbii antioksidantlar sayəsində keçibuynuzu bəkməzi bədəni sərbəst radikallardan qoruya və beləliklə də qocalmanı gecikdirə bilər.

4. Xolesterolu balanslaşdırır: 

Tədqiqatlar göstərir ki, keçibuynuzu bəkməzi xolesterol səviyyəsini azaldır və ürək sağlamlığını dəstəkləyir. 

5. Maddələr mübadiləsini sürətləndirir: 

Tərkibindəki B vitaminləri maddələr mübadiləsini sürətləndirərək enerji istehsalına kömək edir. Bu xüsusiyyətləri ilə çəki idarə etməyə və enerji səviyyələrini artırmağa kömək edir.

Keçibuynuzu bəkməzi çox sağlam qidadır. Ancaq hər qidada olduğu kimi, həddindən artıq istehlakdan qaçınılmalı və balanslı şəkildə istifadə edilməlidir.