Sağlamlığı qorumaq üçün bir vacib nüans var - bu, yeməklər arasında fasilədir. Foodinfo.az bildirir ki, mədədə yeməyin həzminin təxminən 3-4 saat çəkdiyi və bundan sonra daha da batması faktına əsaslanaraq hansı fasilə olmalıdır.

Ancaq hər kəs bilmir ki, mədədə qida olmadıqda, həzm şirələri və fermentlər mədənin özünün toxumalarını həzm etməyə başlayır! Bu, qastrit və xora kimi ciddi problemlərə səbəb ola bilər.

Yeməklər arasında fasilələrin uzunluğunu mütləq nəzərə alın. Bədənə daxil olan qidanın yeni hissələrlə qarışmadan, həzm dövrü adlanan dövrə keçməsi üçün fasilələr lazımdır.

Tipik olaraq, qida mədəyə daxil olduqdan bağırsaq traktına keçənə qədər 3-4 saat keçir. Bu orta vaxtdır və yeməklər arasında fasilə kimi optimal hesab olunur. Çox uzun fasilələr, 5 saatdan çox, bir qayda olaraq, faydalı deyil (gecə istirahəti istisna olmaqla).

Bu tövsiyə olunan müddət hər bir insanın bədəninin spesifik xüsusiyyətlərini nəzərə alaraq dəyişə bilər.

Fərid