Foodinfo.az Championship-ə istinadən xəbər verir ki, bağırsaqların sağlamlığı üzrə mütəxəssis Dimple Jangda soyuducuda saxlandıqda zəhərli olan dörd qidanın adını çəkib.

Soyuduqda, sarımsaq tez kiflənir. Bitki aşağı turşuluğa malikdir, bu da onları botulizmin törədicisi kimi tanınan Clostridium botulinumun inkişafına meylli edir.

Bəzən insanlar yarım soğanı soyuducuya qoyurlar, amma bunu etmək olmaz. Nişasta şəkərə çevrilməyə başlayır və ampul tədricən bədən üçün zəhərli olan kif ilə örtülür.

Zəncəfil soyuducuda olduqda üzərində kif də tez əmələ gəlməyə başlayır ki, bu da böyrək və qaraciyər çatışmazlığı ilə əlaqələndirilir.

Bir çox insanlar bişmiş düyü nişastaya davamlı olduğu üçün soyuducuda saxlamağa başlayıblar və onun xolesterolu və qan şəkərini azaltmağa kömək etdiyini düşünürlər. Amma əslində düyü kifdən ən tez təsirlənən maddələrdən biridir. Soyuducuda saxlayacaqsınızsa, 24 saatdan çox olmamalıdır.