Hər mövsümün özünəməxsus təbii qida məhsulları mövcuddur. Foodinfo.az bildirir ki, mövsümi qidalar orqanizmə uyğun olaraq tərkibindəki vitamin və minerallarla bizi gücləndirir. Yazda, çiyələk, ispanaq, kahı kimi yaşıl tərəvəzlər və meyvələr orqanizmə vitamin C və dəmir baxımından faydalıdır.

Yayda isə giləmeyvələr, pomidor və xiyar yüksək su tərkibləri ilə bədənin su ehtiyacını qarşılayır. Payızda isə daha çox nar, alma və balqabaq kimi güclü antioksidantlar mövcuddur. Bu məhsullar bədənin mövsümə uyğun olaraq dəyişən ehtiyaclarını qarşılamağa kömək edir.

Qışda isə tərəvəzlər və meyvələr, xüsusilə kartof, yerkökü və kələm kimi məhsullar, immuniteti gücləndirən xüsusiyyətlərə malikdir. Mövsümi qidalar həm də daha ucuz olur və təzə olduğu üçün daha çox faydalıdır. Bu səbəbdən, hər mövsümün özünə uyğun məhsullarından istifadə etməklə sağlamlığınızı gücləndirə bilərsiniz.