Moskva vilayəti üzrə Rospotrebnadzor Administrasiyasının Qida Gigiyenasına Nəzarət Departamentinin rəhbəri Nadejda Raeva ruslara yayda qida zəhərlənməsindən necə qorunmağı izah edib. Foodinfo.az xəbər verir ki, URA.RU ilə söhbətində o, isti havalarda qida saxlayarkən yol verilən əsas səhvləri sadalayıb. Söhbət son istifadə müddətinə əməl edilməməsindən, istehlak edilə biləndən çox miqdarda məhsulların alınmasından, açılmış bağlamaların düzgün saxlanmamasından gedir.

Bundan əlavə, bir çox ruslar çiy və yeməyə hazır qidaları eyni rəfdə saxlayırlar, bu, qətiyyən tövsiyə edilmir.

Mütəxəssis vurğulayıb ki, evdə hazırlanan məhsulları, eləcə də ət, balıq və süd məhsullarını soyuducudan kənarda saxlamaq məsləhət deyil. 

Hazır evdə hazırlanmış məhsullar iki-üç saat soyuducu olmadan saxlanıla bilər. Sonra mikrobioloji korlanma prosesini dayandırmaq üçün soyuducuya qoyulmalıdır, Raeva əlavə edib.