Qidaların səhv birləşməsi həzm problemlərinə səbəb ola bilər, sağlamlıq üçün mənfi təsirlərə səbəb ola bilər və yeməyin qidalanma xüsusiyyətlərini zəiflədə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Natalya Lazurenko NEWS.ru-ya müsahibəsində danışıb.

Onun sözlərinə görə, ət və kartof birləşməsi ağırlıq hissi yarada və həzmi çətinləşdirə bilər. Bundan əlavə, mədədə fermentasiya və qaz meydana gəlməsi riski səbəbindən əsas yeməkdən dərhal sonra meyvə yeməməlisiniz. Ümumiyyətlə, söhbət zülal və nişastanın, ət və spirtin, meyvələrlə süd məhsullarının və sitrus meyvələri ilə südün birləşməsindən gedir.

Sitrus meyvələrində olan turşu süd zülalını kəsə bilər, bu da mədə narahatlığına səbəb ola bilər. Qatıqda meyvənin turşuluğu ilə məhv edilə bilən probiyotiklər var və onları birlikdə istehlak etmək faydalarını azaldır. Əti alkoqol ilə birlikdə yemək qaraciyərdə həddindən artıq stress yarada, həzmi poza bilər.

Leyla