Duzlu çiyələk haqqında eşitməmiş ola bilərsiniz, amma turşu həvəskarısınızsa, duzlu çiyələkləri sınamalısınız. Turşu və ya çiyələk mürəbbəsi hazırlamaq üçün təzə çiyələklərdən istifadə etməyi unutmayın.

 Foodinfo.az bildirir ki, çiyələklərin xüsusiyyətlərinə kalsium, K vitamini və s. daxildir. Bu turşu çox tez hazırlanır və 24 saatdan sonra istehlak edilə bilər və bu turşunu soyuducuda 1 ay saxlaya bilərsiniz.

Çiyələkdən mürəbbə, sous, kompot və ya başqa şeylər hazırlamaq olar.

Çiyələk turşusu hazırlamaq üçün lazım olanlar:

Çiyələk

Şəkər 1/4 fincan

Su 2/3 fincan

Duz 2 yemək qaşığı 

Sirkə

Evdə hazırlanmış çiyələk turşusu necə hazırlanır?

İlk addım: lazımi maddələri hazırlayın.

Bir qazana 2/3 stəkan su tökün, sonra şəkər və duz əlavə edin və həll olana qədər qarışdırın. Qarışım qaynayanda əvvəlcədən yuduğunuz çiyələkləri əlavə edin. Zövqünüzə uyğun olaraq çiyələklərin yaşıl yarpaqlarını çıxara və ya çiyələkləri kəsə bilərsiniz.

İkinci addım: Hazırlanmış inqrediyentləri qazın üzərindən götürün və başqa bir qaba qoyaraq bir az sirkə əlavə edin. Turşu çiyələyin dadı çox gözəldir. Bu çiyələklərdən salatlar və sendviçlər hazırlamaqda istifadə edə bilərsiniz.

Çiyələk turşusu hazırlamaq üçün fəndlər:

Sirkənin miqdarı sizdən asılıdır. Daha turş olmasını istəyirsinizsə, daha çox sirkə istifadə edə bilərsiniz.

Rəngi qorumaq üçün ağ sirkədən istifadə edin .

Turşu qabını yaxşıca yuyun və tərkibində yağ olmamasına diqqət edin, əks halda turşu qəlibləşəcək.

Şəkəri tökməyə bilərsiniz, lakin dadları tarazlaşdırmaq üçün şəkərdən istifadə edilməlidir.