Bədənin toksinlərdən təmizlənməsinə və sağlam hüceyrələrin çoxalmasına kömək edən keşnişdən istifadə edən psixoloqun yanına getmiş kimi sayılır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ilk baxışda cəfəriyə bənzəyən və xüsusilə Asiya, Meksika və Yaxın Şərq mətbəxlərində geniş istifadə edilən keşniş yeməklərin dadını artırmaqla yanaşı, həm də yaxşı lipid mənbəyi kimi tanınır. Tərkibindəki A, K və C vitaminləri sayəsində sağlamlıq üçün çoxlu faydalar təmin edir.

Keşniş bədəndən ağır metalları çıxarmağa kömək edir. Bir çox insan bilmədən ağır metallara məruz qalır. Vaxt keçdikcə bədəndə toksin kimi toplana və sağlamlığa zərər verə bilər. Bədəni canlandıran dərman bitkiləri arasında yer alan keşniş biokimyəvi qidalar arasında təsirli bir profilə malikdir.

O, tərkibindəki komponentlər sayəsində əsəbləri sakitləşdirərək təbii sakitləşdirici kimi fəaliyyət göstərir. Bu şəkildə yuxu keyfiyyətini də yaxşılaşdırmağa kömək edir. 

Sidikqovucu təsiri olan keşniş orqanizmdə yığılan natriumu çıxararaq təzyiqi aşağı salır. Tərkibində antioksidanlar və lif olan keşniş ürək xəstəlikləri riskini minimuma endirərək xolesterol səviyyəsini tarazlaşdırır.

Keşnişin tərkibində müxtəlif vitaminlər, fosfor, beta-karoten və antioksidanlar var. Beləliklə, dəri, sümük və göz sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Dərini və selikli qişaları dəstəkləyərək yaşlılıqda meydana gələn göz xəstəliklərinə fayda verir. Onda olan linoleik turşu dərinin baryerini gücləndirir, iltihabını azaldır və onu hamar edir.

Həddindən artıq istehlak edildikdə dişlərdə aşınmaya səbəb ola bilər. Keşnişin allergik təsiri də ola bilər. Buna görə də, onu istehlak etməzdən əvvəl ona allergiyanız olub olmadığına əmin olmalısınız.