Endokrinoloq və qidalanma mütəxəssisi Yekaterina Kazaçkova deyir ki, bəzən ləzzətli qidaları yeyə bilərsiniz, ancaq pəhrizinizin ümumi kalorili məzmununu izləmək lazımdır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, həkim qeyd edib ki, yağ, duz və ya şəkəri yüksək olan qidalar həddindən artıq istehlak edildikdə sağlamlığa zərərlidir. Buna görə yağlı hepatoz və ya ateroskleroz kimi ciddi xəstəliklər inkişaf edə bilər. 

Eyni zamanda, Kazaçkova etiraf edir ki, hər iki həftədə bir dəfə özünüzə çox sağlam olmayan bir şey yeməyə icazə verə bilərsiniz.

“Fast food və digər zərərli qidalar çox yüksək kalorilidir, ona görə də onları tez-tez yeməməlisiniz. Qəbul etdiyiniz kalorilərin sayı yandırdığınız kaloridən çox olarsa, kökələcəksiniz”, - deyə o, bildirib.