![](/uploads/photos/original/2023/9/17216890226503fd3347a5f.jpg)
Bu gündən şagirdlər üçün yeni tədris ili başlayır. Foodinfo.az Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun məlumatlarına əsasən məktəblinin düzgün qidalanmasına dair tövsiyələri təqdim edir:
Səhər yeməyində sıyıqların yeyilməsi məsləhətdir. Naharda ət və ya toyuq bulyonunda bişirilmiş tərəvəzli, göyərtili şorbaların olması vacibdir.
Görmə itiliyi üçün: balıq, yerkökü, şirin bibər, pomidor, ərik, alma və s.
Sümük və əzələlərin inkişafı üçün: pendir, süd, kəsmik, balıq, lobya və s.
Beyinin funksiyası üçün: yumurta, düyü, yulaf, yağsız kəsmik və s.
Yaddaş üçün: yağsız mal əti, toyuq, sarı pendir, dəniz məhsulları və s.
Uşaq qidasında zülal-karbohidrat vəhdəti düzgün olmalıdır. Balanslaşdırılmış qidalanma uşaq orqanizmi üçün bütün vacib element və vitaminləri özündə birləşdirir.
Qida qəbulu arasındakı fasilə 4-5 saatdan az olmamalıdır.
![](/uploads/photos/thumb/350x250/2023/9/9142931656503fd44a064a.jpg)
![](/uploads/photos/thumb/350x250/2023/9/17745949216503fd4535271.jpg)
![](/uploads/photos/thumb/350x250/2023/9/3314482876503fd4599b0b.jpg)