Balanslı qidalanmada toxumların rolu böyükdür. Foodinfo.az xəbər verir ki, dietoloq Dr. Helena Fischer «VeryWellFit.com» saytına verdiyi müsahibədə bildirib ki, çia toxumları bağırsaq mikroflorasını dəstəkləyir və həzm sistemini yaxşılaşdırır.

Ekspert qeyd edib ki, çia liflə zəngindir və həzm prosesini tənzimləyir. Dr. Fischer əlavə edib ki, toxumlarda olan omeqa-3 yağ turşuları iltihabın azaldılmasına kömək edir və ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir.

O bildirib ki, çia toxumlarını yoqurt, smuzi və ya salatlara əlavə etmək olar. Dr. Fischer vurğulayıb ki, gündəlik kiçik porsiya toxum bağırsaq hərəkətlərini normallaşdırır və qəbizlik problemini azaldır.

Ekspert həmçinin qeyd edib ki, çia toxumları qan şəkərini tənzimləyir və uzun müddət toxluq hissi yaradır. Dr. Fischer tövsiyə edib ki, balanslı qidalanma ilə birlikdə çia gündəlik menyuya daxil edilsin.