Zeytun dünyanın ən faydalı qidalarındandır. Məlum olub ki, zeytun tumları da zeytun qədər faydalıdır. Zeytun dünyada ən çox istehlak edilən qidalar sırasındadır. Xüsusilə qara zeytun ən faydalı zeytun növləri arasındadır. Onun toxumları, eləcə də özü çox faydalıdır. 

Foodinfo.az-ın məlumatına görə, xalq arasında hemoroid, mədə xəstəlikləri kimi sağlamlıq problemlərini müalicə etmək üçün zeytun tumlarını udmaq çox yaygındır. 

Badam, qoz və fındıq yeyib gücləndiyiniz kimi, mədə yanmasını azaltmaq, bağırsaqlarınızı gücləndirmək və qəbizliyi aradan qaldırmaq üçün zeytun toxumlarını da uda bilərsiniz.

Zeytun tumunun quruluşu tərkibində çoxlu sellüloza olduğu üçün sərtdir, çeynəməklə yeyilə bilməz, lakin həzm fermentləri və mədə turşusu bu sellüloz maddəni asanlıqla həll edə bilir. 

Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, zeytun çəyirdəyi həzm sistemi ilə bağlı bir çox pozğunluğu aradan qaldırır. Səhər yeməyi zamanı udulmuş 1-2 zeytun toxumu ən azı sellülozu həll edən fermenti aktivləşdirərək həzm sistemini gücləndirəcək və beləliklə tərkibində sellüloza olan bir çox qidanın həzmini asanlaşdıracaq. Zeytun toxumunun sellüloz quruluşunu tamamilə əridən fermentlər və mədə turşusu sayəsində zeytun tumunu udduğunuz zaman qorxmayın, bağırsaqlarınız tıxanmaz və zeytun toxumunun iti ucları sizə zərər verməz. 

Həmçinin zeytun toxumlarını əzin və kokos yağı ilə qarışdırın. Bu qarışığı dərinizə masaj edərək çəkin və sonra ilıq su ilə yuyun. Bu pilinq dərinizi ölü hüceyrələrdən təmizləməyə kömək edəcək.