Yüksək xolesterol insult və infarkt üçün əsas risk faktorudur. Qeydiyyatdan keçmiş dietoloq Rosie Martin problemi daha da pisləşdirə biləcək qidaların adlarını çəkir.

Doymuş yağ ehtiva edən çoxlu qidalar yeyirsinizsə, yüksək xolesterol riski daha yüksəkdir.

Mütəxəssis yeddi spesifik qida qəbul etməmək barədə xəbərdarlıq edib. Bunlara ət, pendir, qaymaq və yağ kimi heyvan mənşəli məhsullar, həmçinin tortlar, peçenye və xəmir kimi ultra emal olunmuş qidalar daxildir.

Doymuş yağlar xolesterolu qandan çıxaran və onu parçalayan qaraciyər reseptorlarını blok edə bilər. Daha az xolesterin parçalandığı üçün yığılıb fəsadlara yol aça bilər.