Klassik versiyada yumşaqlıq və şirəlilik üçün toyuq ətinə süd və ya qaymaqda isladılmış buğda çörəyi əlavə edilir.

Bəzi aşpazlar onu yulaf ezmesi ilə əvəz edir və adətən dadmaq üçün soğan, sarımsaq və yumurta əlavə edirlər.

Ancaq buğda çörəyinin (yulaf ezmesi) başqa bir məhsulu əvəz etdiyi bir resept var. Bu, şirəlilik verir və yeməyi daha da sağlam edir.

Çörək yerinə təzə kələm əlavə edilir. Belə kotletləri hətta pəhrizdə də yemək olar.

1. Doğranmış toyuq kələmlə birlikdə ətçəkən maşından keçirilir.

2. Yumurtalar ətə sürülür, duzlanır və istiotlanır. Komponentlər hərtərəfli qarışdırılır.

3. Soba 190 dərəcəyə qədər qızdırılır. Kotletlər 40 dəqiqə bişirilir.

Bişirmə prosesində ət göyərti ilə tamamlanır. Məsələn, təzə reyhan və ya cəfəri istifadə oluna bilər.

Leyla