
Klinik psixoloq və dietoloq Anna İvaşkeviç balıqla hazırlanmış suşini qəlyanaltı üçün sağlam seçim hesab edir. Onun sözlərinə görə, xüsusilə qızılbalıq və tərəvəzlə hazırlanmış səkkiz ədəd suşi təxminən üç yüz on beş kilokalori təşkil edir.
Foodinfo.az bildirir ki, ekspert "kp.ru" saytına açıqlamasında isti rulonlardan uzaq durmağı tövsiyə edib. Çünki belə növlər qızardıldığı üçün daha az faydalı hesab olunur.
İvaşkeviç qəlyanaltı üçün nazik qabıqlı pizza, kəsmikli və ya qırmızı balıqlı pankeklər, həmçinin toyuq və ya balıqla hazırlanmış sendviçlər və yağlı tərəvəz salatlarını da münasib hesab edir.
Digər tərəfdən, dietoloq Elena Solomatina "Moskva 24" saytına verdiyi açıqlamada suşi və rulonların tərkibindəki duzlu balıqların bədəndə maye saxladığını bildirib. Onun sözlərinə görə, bu tip məhsullar tez xarab olur və ona görə də onların tərkibində duzun olması uzunmüddətli saxlanmanı çətinləşdirir.
Mütəxəssislər qəlyanaltı seçimində həm kalori miqdarına, həm də məhsulun təzəliyinə diqqət yetirməyi tövsiyə edirlər.