Napoleon tortu qat-qat xəmirdən və yumşaq kremlə hazırlanan, klassik və çox sevilən tortdur. Həm dadı, həm də görünüşü ilə süfrələrinin ulduzu sayılır.

Foodinfo.az napoleon tortunun reseptini təqdim edir:

Xəmir üçün lazım olanlar:

- 200 qram kərə yağı (soyuq)

- 2 ədəd yumurta

- 100 ml soyuq su

- 1 xörək qaşığı sirkə

- 1 çimdik duz

- 3,5 – 4 stəkan un (ələnmiş)

Krem üçün lazım olanlar:

- 1 litr süd

- 2 yumurta

- 1 stəkan şəkər

- 3 xörək qaşığı un

- 1 paket vanilin

- 200 qram kərə yağı (otaq temperaturunda)

1. Xəmirin hazırlanması:

- Unu və rəndələnmiş soyuq kərə yağını ovalayaraq qum kimi qarışıq alın.

- Başqa qabda yumurta, sirkə, su və duzu qarışdırın.

- Mayeni una əlavə edib, yumşaq xəmir yoğurun.

- Xəmiri 8-10 bərabər hissəyə bölün, kündələyin və 30 dəqiqə soyuducuda saxlayın.

2. Korjların bişirilməsi:

- Hər kündəni nazik yayaraq dairəvi formada kəsin (məsələn, boşqabla).

- 180°C-də əvvəlcədən qızdırılmış sobada hər korju 5-7 dəqiqə bişirin.

- Artıq kənar hissələri sonda ovulub tortun üstünə səpiləcək.

3. Krem hazırlanması:

- Süd, yumurta, şəkər, un və vanilini bir qabda qarışdırıb zəif odda bişirin.

- Qatılaşanda ocaqdan götürün və soyudun.

- Soyumuş kremə yumşaq kərə yağı əlavə edib mikserlə çalın.

4. Tortun yığılması:

- Hər korjun arasına bol krem çəkin.

- Üstünü və kənarlarını da krem ilə örtün.

- Əzilmiş korj qalıqları və ya xırda biskvit tozu ilə bəzəyin.

- Soyuducuda 8-12 saat saxlayın ki, yumşalsın.