Zəngin bulyonlar olan şorbalar bağırsaq xərçənginin inkişaf riskini artırır. Foodinfo.az xəbər verir ki, zəngin ət bulyonları ilə hazırlanan şorbalar dadlı olsa da, tərəvəz şorbalarından fərqli olaraq o qədər də sağlam deyil.

Belə ki, tərəvəz şorbaları daha az yağ və kalori ehtiva edir. Ət bulyonunda yüksək miqdarda doymuş yağ var ki, bu da qanda xolesterinin səviyyəsini yüksəldə və ürək xəstəliyi riskini artıra bilər. Tərəvəz şorbaları ürək və damar sağlamlığını qorumağa kömək edən vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir.

Tərəvəz şorbaları ət şorbalarından daha aşağı glisemik indeksə (GI) malikdir. Glisemik indeks karbohidratların yeməkdən sonra qanda qlükoza səviyyəsini yüksəltmə sürətini ölçür. Məhsulun GI nə qədər aşağı olarsa, qanda qlükoza səviyyəsini bir o qədər yavaş artırır və dolğunluq hissi bir o qədər uzun müddət davam edir.

Tərəvəz şorbaları ət şorbalarından daha çox vitamin və mineral ehtiva edir. Onlar A, C, K vitaminləri və fol turşusu, həmçinin kalium, maqnezium və dəmir kimi minerallarla zəngindir.

Tərəvəz şorbalarında yerkökü, kərəviz və soğan kimi təbii natrium mənbələri var ki, bu da əlavə duz əlavə etmədən dadı tarazlaşdırmağa kömək edir.