Endokrinoloq və diyetoloq Yelena Çurakina deyib ki, qidalanma, xüsusən də pəhrizinizə yağlı balıq və yumurta daxil olmaqla, beyin sağlamlığını qoruya bilərsiniz.
Foodinfo.az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, beyin funksiyasını yaxşılaşdırmaq üçün pəhrizdə omeqa-3 yağ turşuları olmalıdır, çünki bunlar hüceyrə membranlarının, o cümlədən neyronların əsas komponentləridir. O, ən yaxşı mənbə kimi yağlı balıqlardır.
Həmçinin, effektiv beyin funksiyası üçün maqnezium, E vitamini və poli doymamış yağ turşuları olan qidaları istehlak etmək tövsiyə olunur. Onlar beynə məlumatı yadda saxlamağa və qavramağa kömək edir.