Bəzən ləzzətli kotletlər və ya evdə hazırlanmış çörək qırıntıları hazırlamaq üçün bayat çörək lazımdır. Ancaq bəzən mətbəxdə məhsulu unuduruq. Nəticədə, yumşaq bir çörək bir neçə saat ərzində köhnələ bilər. Çörəyi yenidən təzə etmək lazımdırsa, onda bəzi sirlər lazımlı olacaq.

Çörəyiniz köhnəlibsə, onu tez və etibarlı şəkildə yumşaqlığına qaytara bilərsiniz. Bunun üçün sadəcə qısa müddət ərzində buxarda bişirmək lazımdır.

Bu üsul çörəyin yumşaqlığını bərpa etməklə yanaşı, məhsulu daha dadlı və iştahaaçan edəcək. Əvvəlcə salfet və ya mətbəx dəsmalını nəmləndirmək lazımdır. Hər bir çörək parçasını sarın. Təxminən beş dəqiqə gözləyirik.

Bundan sonra sobanı bir az qızdırmaq lazımdır. Çörəyi içində sanki 15-20 dəqiqə saxlayın. Bundan sonra məhsul sanki təzə bişirmiş kimi yumşaq və isti olacaq.

Leyla