Yumurtaları soyuducunun qapısında saxlamaq geniş yayılmış, lakin təhlükəli vərdişdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, Life.ru-ya istinadən diyetoloq Elena Solomatina bu üsulun məhsulun tez xarab olmasına və bakterial yoluxma riskinə səbəb olduğunu bildirib.

Əsas problem temperaturun sabit olmamasıdır. Qapının tez-tez açılıb-bağlanması səbəbindən həmin sahədə temperatur daima dəyişir və bu, yumurtaların daha sürətlə xarab olmasına gətirib çıxarır. Həmçinin, qapının qəfil hərəkətləri zamanı yumurtalar bir-birinə dəyə bilər və mikrosınaqlar yaranaraq bakteriyaların oraya daxil olmasına şərait yaradır.

Diyetoloqun sözlərinə görə, xüsusilə ağ yumurtalar, incə qabıqlara malik olduqları üçün daha həssasdır. Uzun müddətli saxlama üçün temperaturun sabit olduğu soyuducu bölmələrindən istifadə etmək tövsiyə olunur, qapı isə uyğun deyil.

Qida texnoloqu Nelli Lvovich əlavə edir ki, yumurtaları mütləq soyuducuda saxlamaq lazım deyil. Onları otaq temperaturunda, sərin bir yerdə, məsələn, anbar və ya kilerdə saxlamaq mümkündür.

Beləliklə, yumurtaların təhlükəsiz saxlanması üçün qapıdan qaçmaq və temperaturu sabit olan bölmələrdən istifadə etmək vacibdir.