Yağ əsaslı vitaminlər səhv saxlanılırsa, yağ pisləşə bilər və tərkibində xərçəng və ateroskleroz riskini artıran maddələr ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Gazeta.ru adına Biokimyəvi Fizika İnstitutunun kimyaçısı və biopolimerlərin funksional xassələri laboratoriyasının rəhbəri məlumat verib.

Əgər yağ xarab olubsa, bu, təhlükəlidir və buna görə də yağa əsaslanan vitaminlər kanserogenlərdir - oksidləşmə məhsulları bədənə zərər verir və xərçəng və aterosklerozun inkişaf riskini artırır.

Yağlı pəhriz əlavələri oksigen, istilik və günəş işığının təsiri altında poli doymamış yağ turşularının oksidləşməsi səbəbindən pisləşə bilər. Bu proses başlayanda yağda uçucu maddələrə - aldehidlərə və ketonlara çevrilən peroksidlər yaranır. Onların xoşagəlməz qoxu qoxusu var. Ekspertin fikrincə, əczaçılıq vitaminlərini saxlamaq üçün ən uyğun yer soyuducudur.