Bütün dünyada həkimlər həyəcan təbili çalır: insanlar tərkibində şəkər olan çoxlu qidalar yeməyə başlayıblar. Gizli şəkər sağlamlığın pisləşməsinin əsas səbəbidir. Pəhrizdə şirniyyat və qlükoza həddindən artıq olması səbəbindən nəinki artıq çəki arta bilər, həm də təhlükəli xəstəliklər inkişaf edə bilər. Eyni zamanda, qlükoza əslində orqan və sistemlərin normal fəaliyyəti üçün orqanizm üçün lazımdır.

Həddindən artıq qlükoza bədənə çox zərər verir, çünki o, əslində tamamilə sorulmur, ancaq qaraciyər və əzələlərdə yağ hüceyrələri şəklində yerləşir. Gizli şəkər demək olar ki, bütün konservləşdirilmiş tərəvəz və meyvələrdə olur. Mağazalardan almağa adət etdiyimiz yaşıl noxud, lobya, qarğıdalı, pomidorda pomidor, tomat pastası və bir çox başqa məhsulların tərkibində çoxlu şəkər var. Onları mümkün qədər nadir hallarda yemək daha yaxşıdır.

Qatığın tərkibində sümükləri gücləndirən və əzələlərin düzgün böyüməsini təmin edən kalsium var. Bununla belə, çoxlu əlavə şəkər də var. Nə qədər tez-tez qatıq yeyirsinizsə, bir gün insult keçirmə riski bir o qədər yüksək olar.

Leyla