Çörək kifayət qədər məşhur məhsuldur, lakin tez xarab olur və quruyur.

Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər onu saxlamaq üçün ən yaxşı üsuldan danışdılar.

Soyuducuda və ya plastik torbalarda saxlandıqda, məhsul nəmli bir mühitdədir və tez bir zamanda kiflənməyə başlayır - üç-beş gündən sonra yeyilmir. Bir metal qutu və ya çörək qabından istifadə etmək yaxşıdır. Bu saxlama üsulu çörəyin təzəliyini bir həftəyə qədər uzadır.

Keramika çörək qutusu da yaxşı saxlama qabıdır. Onun məsamələri artıq mayeni udur və sonra onu çörəyə qaytarır. Nəticədə məhsul uzun müddət təzə qalır və üzərində kif əmələ gəlmir. Çörək qutusundakı qapaq hava dövranının qarşısını alır, bu da çörəyi qurumaqdan qoruya bilər.

Nurlan